luni, 13 mai 2013

Prostia românească

Compatrioţii noştri, sireacii !
Au aruncat zeci de miliarde de euro, dar n-au finalizat nicio autostradă. Până şi ereticii de  bulgari, vorba lui Robert Graves,  au, în branşă, de trei ori mai mulţi kilometri decât noi.
Au inventat taxe pentru drumuri care nu vor fi făcute niciodată, în timp ce şoferii, cei mai jumuliţi oameni din ţara asta, umblă prin tranşee săpate parcă de megabombe.
Vor să confişte maşinile celor care depăşesc viteza legală. Cum ăştia au mână numai de luat, propun ca funcţionarilor şi ţăranilor cu rezultate slabe în muncă să li se ia calculatoarele, porcii şi vacile din ogradă, iar în cazurile mai grave, chiar casa ori apartamentul în care trăiesc. Aceleaşi măsuri ar putea fi aplicate în cazul părinţilor unor elevi care trag chiulul şi nu învaţă la un nivel mulţumitor.
Gorilienii administrativi intenţionează să-i supună pe doritorii de permis de conducere unor probe de cascadorie. Poate chiar le vor cere să zboare prin cercuri de foc, iar după aceea îi vor ataca, în poligon, cu lansatoare de rachete.
Companiile de stat cu cele mai mari pierderi oferă cele mai mari salarii.
Parlamentarii au adoptat o lege a salarizării care permite unei femei de serviciu să câştige de trei ori cât un medic stagiar şi unui secretar de stat să fie salarizat infinit mai bine decât un ministru.
Societăţile de distribuţie a energiei îi obligă să plătească certificate verzi pe cetăţenii din zone care n-au nicio treabă cu aşa ceva.
Pe scurt, au inventat statul care se comportă ca un hoţ la drumul mare.
Mai nou, în loc să găsească o soluţie rezonabilă în problema câinilor vagabonzi, conducătorii noştri au finanţat un proiect care a dus la concluzii aberante : dacă nu vor mai fi hrăniţi, câinii vor deveni mieluşei şi se vor volatiliza. Nu este nicidecum luată în calcul posibilitatea ca animalele să devină mai agresive şi să purceadă la o adevărată vânătoare a oamenilor.În concluzie, cetăţenii care mai au un pic de inimă şi aruncă o bucată de pâine unor suflete năpăstuite vor fi amendaţi cu 50 de milioane de lei vechi.
În ce ţară de tâmpiţi trăim, domnilor ?
Există un hotar dincolo de care prostia devine crimă.
Am ajuns să ne furăm omenia şi viitorul ?
Parcă aud cuvintele unui clasic :
                                   Într-o ţară-n care a fost
                                   Ăl mai mare cel mai prost...
P.S. Vă aduceţi aminte cum, prin 1990, miniştrii promiteau să stea la coadă, în faţa magazinelor, împreună cu cetăţenii de rând ?

10 comentarii:

Radu spunea...

Minunată sinteză a zilelor pe care le mai trăim ...încă. Într-o comună din Vrancea, organele, parcă înfuriate şi bine determinate să stârpească evaziunea fiscală , s-au năpustit în gospodăriile oamenilor pentru a scoate la iveală bruma de adunătură pentru zile negre. Un pensionar a încasat o amendă de 4000 de lei pentru ca avea 15 deca' de tuica. Pai daca omul are vie ori niste pruni...nu-i firesc sa-şi faca in casă şi-o licoare pentru curaj şi pentru viaţă în roz ? Amenda asta disproporţionată ...n-o va putea plăti omul niciodată. Dacă nu-şi vinde via ori livada , va merge la "brutărie". Cine are de câştigat din asta ? Că înţeleg că statul cheltuie cu fiecare "vărgat" nu mai puţin de 2500 lei pe lună. Statul nu este chiar el ...cel mai aprig evazionist ?

ștefan s. spunea...

Nu-i mai hranim, daca asa e legea, dar o sa prasim lupi in loc de caini!

Si apropo de ,,hrana": nu credeti ca infuleca cam multe parale politicienii nostri instalati mai mult decat comod in huiduma aceea de Casa a Poporului?

Spor la scris si in toate!

Şerban Tomşa spunea...

Radu,
în zilele noastre se comit abuzuri inimaginabile. Pentru săracii care nu au de unde să fure e mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu. Statul a devenit un fel de haiduc care ia de la săraci şi îşi dă sieşi, adică păturii de mâncători de căcat, care sunt politicienii. Mă apucă jalea când mă uit în jur.

Şerban Tomşa spunea...

Ştefan S.,
politicienii sunt nişte specimene care n-au ajuns la rangul de om. Criminalii de tipul ăsta n-au imagiunaţie, empatie ori afectivitate. Iau măsuri ucigătoare cu uşurinţa cu care ar strânge nişte şuruburi. Din nefericire, neamul ăsta va plăti pentru toate fărădelegile săvârşite de proştii care ne conduc.
Şi îmi propun mereu să scriu despre lucruri frumoase, luminoase.

Unknown spunea...

Domnule Serban Tomsa,
sa ne amintim ce scrie la Cartea Sfanta: ,,Atunci cand se ridica sus oamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni"(Ps. 11,8). Cred ca sunt cuvinte valabile si pentru situatia noastra de acum.

E bine ca mai gasim in jurul nostru lucruri frumoase si luminoase!

Spor la scris si in toate!

Şerban Tomşa spunea...

Ştefan S.,
din păcate, Cartea Sfântă este ignorată mai ales de cei care ar trebui să o propovăduiască. Au descoperit şi ei că e mai rentabil să învârteşti politichia decât să-i faci pe oameni mai buni şi să-i trezeşti spiritual.
Să ne străduim să găsim lucruri frumoase şi luminoase !
Vă mulţumesc.

RobertN spunea...

Trist, dar adevarat. Ca in ”Ferma animalelor”.

Şerban Tomşa spunea...

Robert Nicolaescu,
:)

Unknown spunea...

O silă profundă față de tot ce înseamnă om politic mă încearcă și pe mine.Ei au fost atinși de abjecție în toată istoria,dar,așa cum se scârbise și academicianul Florin Constantiniu,cei de după loviluție întrec orice limită.Niște haimanale fără conștiință și fără suflet cărora nu le pasă de suferința omului simplu.Și care,în general,nu înțeleg că ei nu trebuie să mai adauge un surplus de chin unei vieți și așa fragile.

Şerban Tomşa spunea...

MUGUREL CĂTĂLIN,
ăştia sunt groparii noştri şi ne vor distruge chiar identitatea ca naţiune. Fac legi şi proiecte care să le favorizeze hoţia. Uită un singur lucru : nu sunt veşnici. Iar la scrierea istoriei vor avea de dat seamă în cel mai ruşinos mod cu putinţă.