vineri, 9 iulie 2010

Jucătorii de Liga Campionilor şi antrenorii inteligenţi au decis soarta Mondialului

Acum e clar : jucătorii de Liga Campionilor şi antrenorii inteligenţi au decis soarta Mondialului. Spania e construită pe scheletul Barcelonei, iar Olanda are jucători în toate echipele mari ale Europei. Mă gândesc că Barcelona, Manchester sau Inter ar fi spulberat 98% dintre echipele prezente în Africa de Sud.
Ştim acum şi finalistele. Dacă Fernando Torres ar fi fost în forma care l-a consacrat, nu s-ar mai fi pus problema echipei care va câştiga. David Villa e un jucător cu multă voinţă şi cu destul noroc, dar e departe de statura unui fotbalist mare. Oricum, e pentru prima oară când voi ţine cu ambele formaţii calificate în finală. Din păcate, Olanda nu are portar...
Am două regrete : Argentina şi Anglia. Desigur,  fiindcă Brazilia nu mai este ce a fost...
Anglia are o echipă de campionat...românesc şi nu mai e nimic de spus.
Îmi pare rău de Argentina care a avut, probabil, cel mai bun lot, dar căreia i-a lipsit un strateg pe măsură. Maradona nu e antrenor, aşa cum nici Hagi nu va fi aşa ceva în veci. ( Antrenorii români creatori de echipe sunt Mircea Lucescu şi Dan Petrescu. Andone şi Rednic au căpătat o suficienţă de doi lei care îi împiedică să mai facă performanţe... Răzvan e o onorabilă mediocritate, iar Piţi joacă un poker ieftin, la cacealma... Probabil că Gică Popescu sau Craioveanu ar mai putea duce o echipă la succes, dacă ar antrena...) Neavând un bun dirijor, Messi n-a strălucit aşa cum s-ar fi cuvenit. În opinia mea, rămâne, totuşi,  cel mai bun jucător al planetei...
Intenţionez să nu mai urmăresc niciun meci din campionatul nostru. Aş pierde din puţinul timp pe care îl am la despoziţie. Sunt dinamovist de mulţi ani, dar ceea ce fac conducătorii acestui club mă uluieşte : îşi bat joc de ei înşişi. Chiar sunt curios, l-or fi vândut pe Andrei Cristea, singurul jucător veritabil din lot ?

P.S. S-ar putea ca venirea lui Mourinho la Real Madrid să însemne sfârşitul Barcelonei şi începutul unei noi ere în fotbalul european...

8 comentarii:

gabi c. spunea...

Am urmarit campionatul mondial si am vazut si meciuri de infarct.Se vede ce inseamna la spanioli o echipa ce se bazeaza pe scheletul Barcelonei.Puyol este fenomenal.Ce ar fi fost daca si Messi era spaniol?Imi place mai putin sa ma uit la fotbal si mai mult sa joc.Am iesit acum dupa mult timp cu niste pusti.Am aproape 50 de ani dar inca nu ma dau pe un pusti actual de 20.Parca ei au mancat salam cu soia nu noi.M-am lasat si de fumat de 8 luni si am mai luat si 30 de kg.Dar tot dau goluri.Si asta nu ca mai sunt eu bun.Ma simt fenomenal ca inca mai pot juca fara mari probleme.Sunt stelist de cand am citit cartea "I se spunea profesorul".Era vorba despre Constantin si despre turneul victorios al CCA in Anglia.Dar cand a jucat Dinamo cu Borrusia eram roman inainte de toate.Fara echipe cu istoria lui Dinamo Rapid si Steaua si cu patronii actuali se va alege praful de fotbalul romanesc.Din pacate nu scriu la fel de bine cum jucam pe vremuri fotbal in curtea scolii.As fi onorat daca ai citi ultima mea postare Coroana Timpului in amintirea vremurilor traite in aceiasi perioada.

pantacruel spunea...

de acord cu tot ce spui depre spania, olanda, hagi, andone, rednic, lucescu junior, dinamo, messi etc.
nu sunt de acord cu concluzia ta despre maradona si nici cu cea despre mourinho. acestea din urma sunt cazuri aparte, nu pot fi judecate cu aceeasi balanta, cu aceeasi minte limpede sau umoare de moment. maradona este, daca vrei, ca un profesor mult prea destept chiar si pentru o clasa de genii cum sunt jucatorii de azi ai argentinei. de aceea maradona nu poate preda, pentru ca nici nu atre cui, nici nu are ce. insa maradona este antrenor asa cum noi suntem bipezi, prin definitie :)
parerea mea, desigur.
cat despre mourinho, portughezul nu va face performanta la real nicicand. echipa galacticilor are nevoie de un mecanic sa puna in functiune locomotiva din madrid, nu de cel mai scump specialist in mecanica cuantica :)

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
ai dreptaze. Şi eu sunt oripilat de "profesioniştii" de azi, carev nu nimiresc poarta nici din zece şuturi... Voi citi postarea ta cu cel mai mare interes. Am fost plecat ieri toată ziua şi de aceea am întârziat cu răspunsul... :)

Panta,
îl admir şi eu pe Maradona, iar dacă nu va fi antrenor nu-i scade cu nimic meritele. Genialitatea nu poate fi transmiă nimănui.
Dar cu Hagi e altceva. De unde până unde "rege", când el n-a ajuns nici la cota bulgarului Stoichkov ?
Fotbalul lui Mourinho nu-mi place deloc, dar îl apreciez ca pe orice om inteligent. Dacă va face ceva la Real, va mări eficienţă şi va ucide spectacolul... Ar fi frumos să se adeverească previziunile tale...:)

Unknown spunea...

Olanda!

Şerban Tomşa spunea...

Nu sunt sigur !

Unknown spunea...

Am pierdut 100 euro:(

Şerban Tomşa spunea...

Ar trebui să-i cereţi banii arbitrului... Unde l-or fi găsit ?

Unknown spunea...

Inca un cosmar:(